::НОВ САЙТ ! ::поща <<начало>>
    На 17 и 18 МАРТ 2007г., в град София се проведоха Градски Индивидуални Първенства (ГИД) за момичета и момчета по ускорен шахмат и блиц !
Георги Кирков стана първи на блиц и втори на ускорен шах до 16г.! Петър Додов и Юлиян Рангелов станаха трети и четвърти на блиц до 12г., а Юлиян остана четвърти по ускорен шах до 12г. Георги Димитров заслужи бронзовият медал на блиц до 8г., където се класира трети, а на ускорен шах достигна пето и девето място играейки и в по-горната възраст. В блица до 10г. Георги Бърдаров се класира седми, при равен брой точки с Марио Горрин - завършил девети. Борислав Янакиев на ускорения шах до 16г. изкачи осма позиция. Добра игра за всички !
 
...класиране БЛИЦ ! ...класиране УСКОРЕН ШАХ !
   На 16/ДЕКЕМВРИ/2006г., в сградата на 90 СОУ "Хосе Де Сан Мартин" се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XV"
   
   Шахматен турнир РИЦАР има нов ШАМПИОН! Името му е Антон Георгиев от СМГ. След реми в петият кръг срещу Юлиян Рангелов, Антон успя да победи в следващите два кръга Борислав Янакиев и Марио Горрин, постигайки резултат от 6,5т. Купата смени за пореден път своят притежател и борбата за нейното запазване тепърва предстой.
На турнира имаше слабо домакинско присъствие, но нивото на играчите беше високо. Отлично представяне на Юлиян Рангелов (3-то място), както и на всичките класирали се от 4 до 13 място с равен брой точки участници, а именно 5т., които бяха подредени по допълнителни показатели...
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
   На 18/НОЕМВРИ/2006г., в сградата на 34 СОУ "Стою Шишков" се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XIV"
   
   За втори пореден път Борислав Янакиев спечели купата. Губейки предпоследната партия срещу Цветомир Михайлов доведе до изостряне на атмосферата и само на финала щеше да е ясно дали Цветомир ще издържи до края. Но той загуби в последният кръг и борбата за купата се решаваше по допълнителните показатели. Така с равен брой точки 6, Борислав Янакиев (с по-добри показатели) се класира начело и отново стана шампион. Турнирът се запомни със силно присъствие на нови участници, както и със сериозната класа на участващите в него момичета....
...още подробности ТУК !
chessbase.com
Най-голямата
база с данни
за шахмат
    На 08 - 09 и 15 - 16 ЮЛИ, 2006г. в гр. София се проведоха Градски Индивидуални Първенства (ГИД) за момичета и момчета по ускорен шахмат и блиц !
  Два поредни уикенда в София се играеше шахмат на "бързи" обороти. Ускорен шах - 15мин./състезател и Блиц - 5мин./състезател. И докато при Блицът правилата бяха строги (след извършване на неправомерен ход, състезателят губи партията), то при Ускореният шах след неправилен ход се добавяха допълнителни минути на противника за наказание. Общо младите рицари взеха четири медала, но най-важното бе това, че играеха до насита показвайки завидно майсторство...
 
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
fide
FIDE  
   На 02/ЮЛИ/2006г., в сградата на заведение "1516" се проведе КОНКУРС ПО РЕШАВАНЕ НА ШАХ-ЗАДАЧИ "РИЦАРСКИ ЗАГАДКИ"
  "Шахматен клуб - Рицар" проведе първото първенство по решаване на шахматни задачи "РИЦАРСКИ ЗАГАДКИ". В него участваха деца от групата за напреднали, търсейки отговорите на общо седемнадесет на брой матови комбинации.
   Победител в конкурсът стана Цветомир Михайлов с общо 11,5 т., с което спечели голямата награда на "ШАХМАТНИ ЗАГАДКИ", богата книга с над 1000 подбрани в нея тематични матови разработки...
...още подробности за конкурсът ТУК !
7dni_sport
7 дни спорт  
Гласувайте за нас
в :: BGTOP ::
! ТУК !
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
   На 24/ЮНИ/2006г., в сградата на Шахматен Дом "ГЕОРГИ ГЕШЕВ" се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XIII"
   В турнирът участваха деца до 16г. от двата софийски клуба: Рицар и ЦСКА. Крайното класиране бе индивидуално, в три възрастови групи и една момичета.
   За първи път купата се оспорваше между четирима първенци с равен брой (5,5) точки. С най-високи показатели между тях бе Илиян Любомиров, който взе купата и първото място в турнирът. За допълнителен показател се взеха и решените шахматни задачи...
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
 
   На 20/МАЙ/2006г., в сградата на 96 СОУ "Л.Н.Толстой" сe проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XII"
   За първи път момиче победи всички и взе купата "РИЦАР" !
Катрина Янкова от СМГ, се представи най-добре в дванадесетият шахматен турнир "Рицар". Тя убедително достигна първото място след сигурна игра без нито една загуба.
   Друга новост бе провеждането на един от най-сериозните по дисциплина турнири от веригата. Домакините от 96 СОУ съдействаха за спазването на реда и спокойствието в сградата по време състезанието...
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
  След безкомпромисна и изключително красива игра Веселин Топалов отстъпи титлата на световен шампион по шахмат на своят претендент Владимир Крамник от Русия. Играта в редовните дванадесет партии завърши наравно 6:6 точки, но в последвалият тайбрек по бърз шахмат Топалов загуби с резултат 1,5:2,5 точки. Въпреки това българският гросмайстор ще оспорва титлата след една година по същото време. Пожелаваме му успех, борбата тепърва започва...
 
...още подробности за мачът ТУК !
  От 10-ти до 21-ви май 2006 г. в София се проведе вторият супертурнир М-Тел Мастърс. Категорията е 20-та, а участниците са световният шампион В. Топалов, В. Ананд, П. Свидлер, Р. Пономарьов, Е. Бакро и Г. Камски.
Веселин Топалов след силна игра в последните няколко кръга спечели...
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
    На 29/Април/2006г. в сградата на 90 СОУ "Хосе Де Сан Мартин" жк.Люлин 2, се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XI"
  "Шахматен клуб - Рицар" излъчи нов турнирен шампион...
   Борислав Янакиев спечели поредния единадесети турнир от веригата "Рицар". Интригата продължи до последният кръг, когато след реми с Цветомир Михайлов, Борислав Янакиев събра 6,5т. и заслужено получи купата. Така след РЕПУБЛИКАНСКОТО и празниците младите рицари бяха събрали сили за успешна борба, но кой ли ще е следващият носител на купата и колко дълго ще може да бъде тя защитавана...
 
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
    От 02 до 07 Април, 2006г. в гр. София се проведoха Държавни Идндивидуални Първенства (ДИП), момичета и момчета до 10, 14 и 18г., за определяне шампионите на България!
    Турнирът се проведе с цел излъчване на шампион в Република България по шахмат за момчета / момичета до 10, 14 и 18 г. за 2006 г. и да определи представителите ни в Световното и Европейско първенство по класически шах за 2006 г. и с цел повишаване на майсторството и квалификацията на шахматистите.
.
 
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
    На 18/Март/2006г. в сградата на 56 СОУ "Професор Константин Иречек" жк.Люлин 8, се проведе юбилеен ::ШАХМАТЕН ТУРНИР - РИЦАР X::
    Веригата шахматни турнири от поредицата "РИЦАР" достигна своето десето юбилейно издание. Към наградите бяха добавени още два вида: портативни шахчета за всички първи места, както и безплатна картотека за шампиона на турнира. "Рицар X" протече паралелно с математическите "кенгурута", което доведе до по-нисък брой участници.
    Шампион стана Георги Кирков с актив от 7 т. в 7 изиграни партии...
 
...крайно класиране ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
На 11/Март/2006г. в Националният Дворец на Културата (НДК) се проведе турнир по шахмат между частните училища в столицата. Организатор на събитието бе "Шахматен клуб - Рицар" съвместно с частно училище "Меридиан 22". Турнирът бе част от Международното изложение “ОБРАЗОВАНИЕ” в дворецът на културата и завърши в рамките на съботният ден.
Победител в турнирът стана Валери Андреев от "Меридиан 22", който до края не можа да бъде изместен от върха...
...покажи снимки от турнира ТУК !
На 25/Февруари/2006г. от 10:00ч. се проведе Шахматен мач на 11 дъски между отборите на "Шахматен клуб - Рицар" и "Арт Спорт Талант ".
Домакин на срещата бе НДСВ - Люлин, които любезно предоставиха своят клуб за провеждането на срещата.
Крайното класиране завърши с резултат 15:7 с победители от мача младите рицари. Купата взе Георги Бърдаров, който стана и капитан на отбора на "ШК - Рицар"...
След 2-те партии имаше тест с шахматни задачи...
...покажи снимки от мача ТУК !
    На 18/Февруари/2006г. в сградата на 88 СОУ "Димитър Попниколов" жк.Овча купел 1, се проведе ::ШАХМАТЕН ТУРНИР - РИЦАР IX::
    Венцислав Ангелов се завърна в борбата за купата и с 6,5т. спечели приза и първото място в турнирът. На територията на 88 СОУ премериха сили почти всичките досегашни шампиони на турнирите "РИЦАР" и затова нивото бе изключително високо. До последният кръг не се знаеше името на крайният победител, а малката разлика между участниците добавяше допълнителна интрига. Добрата новина се оказа силното присъствие и представяне на момичетата състезатели...
 
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
  | 4 3 2 |

виж най-старите >>

 
 
  Designed by: