::НОВ САЙТ ! ::поща <<начало>>
29.11.2008г.
 РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР 25"
На 29 ноември 2008 г. в сградата на 137. СОУ "Ангел Кънчев" в гр. София, ж.к. Люлин, се проведе 25-ти Детски шахматен турнир "Рицар".
Участваха 84 деца от клуба, разделени в 2 турнира - А-турнир (19 участника) до 12 и до 16 г. и Б-турнир (65 участника) до 8 и до 10 г.
Състезанието премина при отлична организация, с добри условия за участниците и родителите. Просторните стаи, в които се игра турнира позволиха на родителите през цялото време да наблюдават играта.

 
Бяха раздадени купи, медали и грамоти във всички възрастови групи. Отделно беше направено класиране и за момичетата, които взеха участие.
Голямата купа "Рицар" спечели Захари Крумов. Малката купа "Рицар" спечелиха при 8-годишните Тодор Христов и при 10-годишните Милен Попов.
А класиране А състезатели А резултати А отчет СНИМКИ ОТБОРНО РЕЙТИНГ
Б класиране Б състезатели Б резултати Б отчет
01.11.2008г.
 РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР 24"
На 1 ноември 2008 г., в сградата на 90 СОУ „Хосе де Сан Мартин”, ж.к.
„Люлин” - 2 част, се проведе 24. Детски шахматен турнир "Рицар", в
деня на народните будители.
За първи път в историята на рицарските състезания бяха проведени два
отделни турнира: А-турнир за възраст 12 г. и 16 г.; Б-турнир за възраст 8 г. и 10 г. Училището с най-много спечелени точки сполучи награда електронен шахматен часовник.

 
Победителите получиха голяма купа „Рицар” за А-турнир, и малка купа „Рицар” за Б-турнир, а заелите 1, 2 и 3 място в четирите възрастови групи бяха наградени с медали, от 4 до 6 място с грамоти. За първи път след този турнир Шахматен клуб "Рицар" въвежда собствена
рейтинг листа.
А класиране А състезатели А резултати А отчет СНИМКИ ОТБОРНО РЕЙТИНГ
Б класиране Б състезатели Б резултати Б отчет
   
Името на д-р Емануел Ласкер, втория световен шампион, заема особено място в галерията на великите шахматисти. От една страна, защото остава на престола цели 27 години, от друга - заради бляскавите му победи, каквито не е успял да постигне никой друг преди него...
...прочети цялата статия...ТУК !
chessbase.com
Най-голямата
база с данни
за шахмат
След I международен турнир в Лондон 1851 г. шахматният живот в Европа замира. По това време беден студент се препитава чрез игра на залози в малко кафене във Виена. Съперниците му - чиновници и търговци, аристократи и офицери, не предполагат, че играят с бъдещия световен първенец Вилхелм Щайниц...
...прочети цялата статия...ТУК !
fide
FIDE
Първото състезание се провежда през 818 г. в Средна Азия...
Официалната история на борбата за световната титла започва от 1886 г. Но вълнуващи събития за шахматно господство са възбуждали духовете и преди това, раждали са своите герои, обкръжени от ореола на тайнствеността и славата...
...прочети цялата статия...ТУК !
www.gradishki.com
На 24 Май 2008г., в сградата на 27 СОУ "Акад.Г.Караславов" се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XXIII" в денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

В денят на Светите братя Кирил и Методий се проведе отличен турнир с нов шампион от веригата РИЦАР. Името на победителя е Деница Драгиева и тя е второто момиче до този момент, което е печелило Шампионската купа "Рицар". В последният кръг с белите фигури Деница Драгиева победи Захари Крумов завършвайки с 6,5т. На второ и трето место се класираха с равен брой точки, но с различни допълнителни показатели Димитър Илиев и Борислав Янакиев (6т.) Йоан Божков завърши четвърти с 5.5т., а след него от пето до осмо място се наредиха с по пет точки: Захари Крумов, Марио Горрин, Марио Палов и Петър Додов...

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
 
7dni_sport
7 дни спорт
На 19 Април 2008г., в сградата на 96 СОУ "Лев Николаевич Толстой", едно от най-големите училища в квартал Люлин, се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XXII"


Шахматен турнир РИЦАР 22, може да се запомни с голямото присъствие на най-силните млади шахматисти. Борислав Янакиев спечели всичките седем партии и заслужено за шести пореден път стана носител на купата. Достойно след него се нареди Деница Драгиева с шест точки и отлична игра. Трето и четвърто място заеха с равен брой точки – шест двама шахматисти от 56 СОУ, Йоан Божков и Захари Крумов, които само коефициентите ги различаваха в края на турнира. Така от всичките 64 участници, нямаше нито един завършил с нула точки на финала.

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
 
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
На 01 Март 2008г., в сградата на 88 СОУ "Димитър Попниколов ", на първият ден от пролетта, когато се подаряват мартеници, се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XXI"


Борислав Янакиев отново нямаше конкуренция при борбата за купата. Така той прибави пета поредна голяма награда към своята колекция. Медали от състезанието взеха: Тодор Христов, Иван Иванов, Веселин Цветанов, Николай Благоев, Петър Додов, Георги Стоянов, Захари Крумов, Цветомир Михайлов, Мартин Младенов, Теодор Малинов и Георги Бърдаров. Всички млади участници бях бурно аплодирани в амфитеатъра на 88 СОУ за смелото представяне и успешният финал.

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
На 26/Януари/2008г., в сградата на 56 СОУ "Професор Константин Иречек" се проведе двадесетият под ред любилеен ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XX"

За първи път Емил Енчев стана носител на купата Рицар. В юбилейното двадесето подред състезание Емил Енчев във финалния кръг направи стратегическо реми с Мари Горрин и постигна резултат 6,5т. без нито една загуба. След него се наредиха на второ място Петър Додов и на трето място Йоан Божков и двамата с 6т. Отлично се представиха Георги Димитров, Никола Попов, Екатерина Стоянова и Андриан Йорданов. Рицар 20 имаше и нов регламент – отпадна групата за момичета на нейно място се появи 4-та възрастова група. Няма по-хубаво начало за новата година от един интересен и оспорван турнир в който шампионът също е нов.

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
На 22/Декември/2007г., в сградата на 90 СОУ "Хосе де Сан Мартин", два дни преди КОЛЕДА и в последния месец на годината се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XIX"


Борислав Янакиев за четвърти пореден път стана носител на купата. В последния кръг Боби Янакиев победи с белите фигури Никола Попов, с което завърши без загуба турнира (6,5т.). На второ място след него се нареди Мартин Младенов (6т.), след като отстрани на финала Петър Додов. Така на трето, четвърто и пето място с равен брой точки, но с различни коефициенти се класираха: Петър Додов, Цветомир Михайлов и Георги Димитров и тримата с 5,5 точки. Рицар 19 се запомни със силното присъствие на отлично представилите се момичета от клуба...

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
На 09 и 10/Юни/2007г., в сградата на Частна Професионална Гимназия "Дружба", град Банкя се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "ДРУЖБА OPEN 2007"
  Турнирът се проведе в рамките на двата почивни дни, по Швейцарска система, с индивидуално и отборно класиране. Времето беше хубаво и много рицари разгледаха красивият град Банкя.
Първо място спечели Петър Додов, а след него се наредиха последователно: Димитър Илиев, Иван Иванов, Цветомир Михайлов, Яна Найденова и Георги Бърдаров. Шампиони в отборното класиране станаха 55 СОУ в групата от I-VII клас. Поздравления на всички !
 
...снимки от събитието ТУК !
На 02/Юни/2007г., в сградата на 56 СОУ "Професор Константин Иречек", на следващият ден след денят на детето се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XVIII"
 
   Първоюнскят празник продължи и в съботният турнир. Ваканционното настроение се усещаше във всеки, но никой не подозираше, че ще има нов шампион на този ден. Купата спечели Цветомир Михайлов, ученик от 96 СОУ, след изключително силна партия срещу трикратния носител на приза - Борислав Янакиев. Достойно се представиха Иван Иванов, Диляна Градишка, Георги Димитров, Борислав Янакиев, Георги Каменов, Тодор Христов и всички останали призьори в състезанието...
   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
  От 9-ти до 20-ти май в София се проведе третото издание на традиционния супер турнир М-Тел Мастерс. Той бе от високата 20-та категория със средно ЕЛО 2727. Участваха: Веселин Топалов, Шахрияр Мамедяров, Майкъл Адамс, Кришнан Сасикиран, Гата Камски и Ливиу-Дитер Нисипеану. До последния кръг нямаше абсолютно никаква яснота за крайното класиране. С последната си партия Веселин Топалов успя да спечели за трети пореден път турнира...
 
...към официалната страница на турнира - ТУК !
   На 05/МАЙ/2007г., в сградата на 96 СОУ "Лев Николаевич Толстой", най-голямото училище в квартал Люлин се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XVII"
   Победител в турнира стана Антон Георгиев (6т.), ученик от СМГ. Той надви във финалният кръг предишният носител на купата Борислав Янакиев. Въпреки това крайното класиране за шампион на турнира, бе определено по втори показател. Първите трима в листата имаха равен брой точки, но високите коефициенти на Антон, оставиха без съмнение неговото заслужено първо място. Отлично представяне от страна на Марио Горрин (6т.) и Цветомир Михайлов (6т.) и двамата от училището домакин. Добре играха двете момичета взели участие - Нелина Божилова и Виктория Славова - наградени с медали и аплодисментите на публиката...

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
   На 03/МАРТ/2007г., в сградата на 88 СОУ "Димитър Попниколов" се проведе ШАХМАТЕН ТУРНИР "РИЦАР XVI" по случай националният празник на България.
   Победител за ТРЕТИ път стана Борислав Янакиев. Решаваща партия се оказа тази между него и Марио Горрин. Така изходът от борбата за титлата се реши от реми и спечелената половин точка от това за шампиона. И ремито е победа срещу труден противник. Успешен хеттрик!
Нивото на състезателите беше похвално високо. Участниците бяха много, а новите лица изненадаха всички с волята за победа и уменията да я постигат. Добро представяне показаха Марио Горрин, Петър Додов, Георги Бърдаров, Юлиян Рангелов, Иво Димитров и Митко Кръстев...
Благодарим на всички за участието и силата да се борят до последен кръг!

   
...още подробности ТУК ! ...снимки от събитието ТУК !
  | 3 2 |

виж най-старите >>

 
 
  Designed by: